tiistai 29. elokuuta 2017

Hyödyllisiä sivustoja ja valmista materiaalia - linkkivinkkejä

Nautin suunnattomasti jakamisen kulttuurista! Mielestäni on vain järkevää, ettei samaa työtä tarvitse tehdä useaan otteeseen. On myös ihanaa saada itse käyttöön muiden upeita oivalluksia!


Netti onkin pullollaan hienoja sivustoja täynnä vinkkejä, oppia ja materiaalia. Olen kerännyt tähän nyt joitakin tutustumisen arvoisia sivustoja.


Viittomien opetteluun:
Käsipuhe
Erään äidin ylläpitämä sivusto, jolla tukiviittomia videoina


Lasten viittomasanakirja
Viittomien opetusta lasten maailmasta olevasta sanastosta värikkään kuvituksen kera


Instagram-tili viitogram
Viittomakielentulkkiopiskelijoiden opinnäytetyönä ylläpitämä Instagram-tili, jolla selkeitä viittomavideoita


Kuvamateriaalia:
Viitottu rakkaus
Erityistarpeisen pojan äidin ylläpitämä sivusto, josta löytyy huikea määrä hienoa materiaalia erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin hyödynnettäväksi. Suosittelen todella lämpimästi kurkkaamaan, vaikka seurauksena saattaa olla suuri määrä askarteluhommia 😉


Pikku Kakkosen kommunikaatiokortit
Tulostettavat "pikkukakkosen"-tyyliin tehdyt kuvat arjen toimintoihin ja leikkeihin


Papunet
Laaja sivusto puhevammaisuudesta, kommunikoinnista ja saavutettavuudesta. Sisältää paljon tietoa sekä valmista materiaalia kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen tueksi. Papunetin kuvapankista löytyy paljon kuvia tulostettavaksi, joita on helppo käyttää Papunetin kuvatyökalulla


Muuta kiinnostavaa:


Leikkipäivä
Kattava sivusto leikistä! Leikkipäivä kutsuu leikkiin joka päivä. Sivustolta löytyy paljon kivoja leikki-ideoita, joissa on esimerkiksi huomioitu, mikäli leikkijöillä ei ole yhteistä kieltä.


Satupalvelu
Ilmaisia, opettavaisia ja melko lyhyitä Päivi Honkakosken kirjoittamia uusia satuja Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Jokaisen sadun lopusta löytyy oheismateriaalia, esim. kysymyksiä satuun liittyen.


Puhetta terapeutista
Puheterapeutin ajatuksia arjesta. Pohdintaa ja vinkkejä vuorovaikutuksen, kielen ja puheen kehitykseen liittyen


Kielinupun Facebook-sivusto
Kahden lastentarhanopettajaksi opiskelevan opiskelijan projekti, joka tuottaa laulumateriaalia varhaiskasvatuksen maahanmuuttajalapsille. Kielinuppu-lauluja julkaistaan pian.


Esteetön viestintä lapsen arjessa -facebook ryhmä
Keskustelua, ideoita, oivalluksia, kysymyksiä jne. esteettömästä viestinnästä




Tässäpä nyt alkuun linkkejä, joihin olen itse viime aikoina törmännyt. Lista ei ole kuin pintaraapaisu sitä paljoutta, mitä netistä löytyy. Näistä sivuista olen kuitenkin itse kokenut saavani hyötyä ja iloa.


- Taina





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti