tiistai 21. maaliskuuta 2017

Päivän innostuminen: hienoa kuvankäyttöä Tanssikallion päiväkodissa

Innostuin tänään ihan toden teolla! Innostuin niin paljon, että löysin itseni kirmailemasta lasten kanssa pitkin jäistä päiväkodin pihaa, käsilaukku olalla heiluen ja iPad toisessa kädessä kuvaten. Täysin siihen kirmailuun sopimaton varustus siis, mutta en mahtanut itselleni mitään 😄

Se, mistä oikein innostuin, näkyy tässä:





  


Kartta päiväkodin pihasta, ja siellä irtokuvina lasten piirtämiä toimintarasteja ympäri pihaa. Pihalla olevat lapset tulivat innoissaan auttamaan minua kartan tutkimisessa, ja yhdessä sitten lähdettiin kuvien tuella etsimään toimintaa. Löytyi köyden päällä kävelyä, ristikon läpi selviytymistä, pallon heittoa ja vaikka mitä!










Ei malttanut puheterapeutti ihan heti jatkaa matkaansa toimistolle. Ja täytyihän minun mennä myös sisälle selvittämään, keitä tämän upean kuvitetun toimintaradan takana oikein oli. Tanssikallion esiopetuksen lapset olivat suunnitelleet kaiken. Sain kuulla, että heillä oli ollut oma suunnittelupalaveri henkilökunnan kahvihuoneessa. Suunnittelun tuloksena oli tietenkin pöytäkirja:









Taitavia ja niin ajattelevia lapsia, huomaahan sen jo pöytäkirjan viimeisestä rivistä: pienille taitorata. Ja taitorata todella löytyi pienten omalta pihalta!

Lapsen kiinnostuksen kohteiden ymmärtäminen, huomaaminen ja niistä innostuminen on vuorovaikutuksessa niin tärkeää. Samoin lasten osallisuus ja sitä kautta kaikkien lasten vahvuuksien saaminen esiin. Lasten itse piirtämät kuvat tekevät tästäkin toimintaradasta aivan erityisen. KIITOS Tanssikallion päiväkodin väki! Tämä oma innostuminen antaa taas uutta potkua työssäni innostaa vuorostani muita esteettömän vuorovaikutuksen pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti