sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Päivän innostuminen: Hakalan päiväkodin Leikkipäivä

Yksi niistä päiväkodeista, joissa olen toiminut koko tämän yhteisöllisen puheterapeutin toimen olemassaolon ajan, on Hakalan päiväkoti. Tässä eräänä päivänä päiväkodissa käydessäni huomasin seinällä yhden upean jutun.



Tässä on kuvitettu suunnitelma päiväkodin leikkipäivää varten. Hakalan päiväkodissa on jo muutaman vuoden ajan järjestetty kaikkien päiväkodin lasten ja aikuisten yhteisiä leikkipäiviä. Päivää suunnitellaan hartaasti, ja itse tapahtumapäivänä talo on täynnä tohinaa ja tunnelmaa. Päivän aikana jokaisen ryhmän kotitiloihin on järjestetty eri teemoilla leikkipiste, jossa on tarjolla erilaisia rooleja ja toimintaa kyseiseen teemaan sopien. Itse olen käynyt ainakin syömässä ravintolassa (tilasin tarjoilijalta suolaisen keksin ja mehua), työskentelemässä autokorjaamossa (maalasin pahvilaatikkoauton renkaita), tekemässä kasvomaalauksia kauneushoitolassa sekä ohjatulla jumppatunnilla. Näitä leikkipisteitä lapset sitten kiertävät ja saavat joko pestautua töihin tai ostaa palveluita mahdollisuuksien mukaan. Työssä ansaituilla rahoilla voi siis ostaa palveluita jossakin toisessa leikkipisteessä. Kuvat ovat hienosti tukemassa toimintaa, kun ovilla on kuvin kerrottu, mitä missäkin leikkipisteessä voi tehdä. 

Edellisellä kerralla mukana oli myös reporttereita! Sillä kyllähän toimivassa leikkikaupungissa julkaistaan omaa sanomalehteä. Lehteä lukemalla saa kenties käsityksen, kuinka hienosta tapahtumasta tässä on kyse:







Kiitos Hakalan päiväkoti! Olen tästä joka kerta yhtä innoissani ja iloinen. Näen, että lasten osallisuus on etusijalla. Kuvan käytöllä on tuettu lasten toimintaa jo suunnittelusta lähtien. Kuvat ovat moninpaikoin myös ilmaisun tukena itse leikkipäivä aikana. Ihan huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti